3 november 2016

Julklappssnack

- I samarbete med Lottoland -


Julen är på ingång!
Snart börjar det bli dags att plocka fram julpyntet och även börja fundera på julklappar till nära och kära. Men det här med att införskaffa julklappar är inte alltid det enklaste, många väntar även till sista minuten istället för att planera julklappsinköpen. Vi har väl alla upplevt hur det ser ut i butikerna dagarna före och till och med på julafton, det kan ibland eller faktiskt ganska ofta vara ett rejält kaos då alla ska köpa sin julklappar i sista minuten. Redan handlat färdigt, eller väntar du till sista minuten?

Vad anses vara en bra julklapp, och vad bör du inte köpa? Visst kan det vara lite av en stressfaktor med julklappsinköpen men det är ju så härligt att julen börjar nalkas med julpynt, julmat och allt därtill med familjen och i goda vänners lag. Vi får väl hoppas på lite snö också.

Vilken är den perfekta julklappen?
Ja, detta är inte det enklaste, vad står egentligen högst upp på de flestas önskelista? Kanske något förvånande så hittar vi faktiskt att svensken inte önskar sig någonting alls, lite blygt och försiktigt. Men om man tjatar lite så kanske man kan få fram att personen i fråga kanske önskar sig pengar eller en upplevelse i form av ett presentkort eller liknande. Detta är två julklappar som står högt upp på listan för många.

Men det är väl lite tråkigt att ge bort pengar, eller ett presentkort? Det är även populärt och lite mer kreativt att ge bort kläder eller olika typer av elektronik. Man kanske ska hålla sig borta från hushållsprodukter och då främst städprodukter eller kanske kläder i helt fel storlek.
Ja, det finns många roliga exempel online där många stackare fått helt bedrövliga julklappar som till exempel rengöringsmedel. Låt oss hoppas att ni läsare har bättre och roligare julklappsidéer. Kanske har ni några tips som ni vill dela med er av?

Vad blir årets julklapp?
Förra året utsågs robotdammsugaren till årets julklapp av HUI Research, det var faktiskt 28:e året i rad institutet utsåg årets julklapp. Bland föregående års vinnare hittar vi bland annat aktivitetsarmbandet (2014), råsaftscentrifugen (2013), hörlurarna (2012) samt den färdigpackade matkassen (2011) och givetvis surfplattan (2010).

Kriterierna för att vinna utmärkelsen, årets julklapp är enkla, produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året. Vidare ska produkten svara för en hög försäljning, baserat på värde eller antal sålda exemplar, eller alternativt representera den tid vi lever i.

Alla länder har ju sina egna jultraditioner, tittar vi till exempel på Spanien som är ett väldigt populärt resmål, och där det även bor strax under 100,000 svenskar så säljs det i jultider stora mängder av ”Den Feta” vilket är ett omåttligt populärt lotteri i landet. Ett jullotteri med stora pengar i prispotten, lite drygt 20 miljarder. Visst skulle julklappsinköpen bli väldigt intressanta om man fick en del av den kakan?

[bildkälla]

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar