30 aug. 2016

Årets julplanerareJulplanerare á la Johanna.
För snart ett år sedan skrev jag ett inlägg och berättade om min julbok, jag delade även med mig av mina egendesignade listor att fylla i till julen. I år har jag designat nya listor, planen är att göra nya varje år, men det är inte bara utseendet som är annorlunda utan även vissa rubriker har ändrats. Något jag är extra nöjd med är att jag la till en Bucket List!

Även dessa listor kan såklart ni också ta del utav och det gör ni via min skaparstudio. Där finns även förra årets upplaga i fall ni skulle gilla den bättre. I år ingår listorna "julbloggen" och "julens filmlista" i samma fil som alla andra listor.

Jag är hursomhelst jättenöjd med årets julplanerare och har redan börjat fylla i flera av sidorna.
29 aug. 2016

Mina favoriter från Lagerhaus jul 2016En superfin adventsljusstake. Denna har jag totalt förälskat mig i!Omslagspapper helt i min smak.Lyktor i naturligt granträ för värmeljus och fler fina inslagningsalternativ.

Julen hos Lagerhaus.
Lagerhaus är en butik jag alltid tyckt mycket om, det går alltid att hitta en massa fint där och det behöver inte alls göra speciellt ont i plånboken. Håller ni inte med? Här ovan har jag plockat ut några favoriter från årets kommande julsortiment. Jag tror att ett köp av ljusstaken samt lyktorna i gran ligger extra nära till hands för min del.
Från och med i oktober samt november kommer vi kunna hitta samtliga produkter i butiken.
28 aug. 2016

SöndagsinspirationJulinspiration.
Det är den sista söndagen i augusti, sommaren är förbi och den första höstmånaden står runt hörnet. Vad passar då bättre än årets första inspirationskollage? Något jag verkligen gillar från det här kollaget är konceptet med att ha julklapparna i en korg intill granen.

26 aug. 2016

Att fira fyra år som julbloggareIdag har jag bloggat om julen i fyra år.
Idag, för exakt fyra år sedan, startade jag min julblogg. Den 26 augusti 2012. Jag hade då följt julbloggar i två år och kunde inte hålla mig längre från att starta en själv. Och tänk att jag nu är inne på mig femte julbloggssäsong. Jag ångrar inte en sekund att jag startade julbloggen. Den har gett mig så mycket glädje och det hoppas jag att den kommer fortsätta med!

Kvällen ville jag spendera och "fira" på något mysigt, gärna lite juligt vis, så det slutade med några tända kanelljus och kalenderfavoriten "Sunes Jul" ♡

Ni som har besökt min blogg under dessa år, vad tycker ni är det bästa med den?
22 aug. 2016

Ett grötigt JuleskumTomtegröt & Kanel.
Tänka sig, jag stod vid kylskåpet i morse och funderade på om jag skulle ta lite risgrynsgröt (= tomtegröt för mig) med kanel till frukost eller något annat. Jag insåg tillslut att jag hade ägg kvar och gjorde en omelett med kanel istället. Men tänk så passande det hade varit om jag valt gröten, för tomtegröt och kanel är precis vad årets Juleskum från Cloetta kommer att smaka som. Det låter lite bisarrt med godis med grötsmak men troligtvis så smakar det mest kanel tror jag. Jag är hursomhelst nyfiken på att testa dem, såklart! Är du?
19 aug. 2016

Nya, juliga böckerGod jul, Karl-Bertil Jonsson och A Christmas Carol.
Något jag inte köper så mycket utav är böcker, inte ens till jul. Gör du? Men plötsligt så händer det och under det senaste året har jag köpt hela tre nya, juliga böcker."A Christmas Carol" köpte jag redan förra året men glömde typ bort att blogga om den, tror dock att jag nämnde den på Instagram. Boken är på engelska och vackert röd med gulddetaljer. Jag blev inspirerad av Amanda att köpa den och klickade hem den på eBay. Det har inte blivit av att jag har läst den ännu, men det ska jag absolut göra! Jag skulle även vilja ha den svenska versionen."Sagan Om Karl-Bertil Jonssons Julafton" impulsköpte jag i början av året efter att ha sett den på en blogg. Jag är så lättpåverkad ibland alltså. Jag vet inte riktigt varför men bilden fick boken att se så fin och mysig ut och jag fick ett akut ha-begär. Men jag är nöjd över mitt köp, för boken är faktiskt mysig. Jag älskar bilderna i den och att se på Karl-Bertil Jonsson på TV varje jul är en tradition för mig! Karl-Bertil Jonsson är en tradition för mig. En jultradition.När jag skulle beställa hem en bok till min mammas födelsedag råkade jag stöta på boken "God jul - kakor, knäck och karameller" och blev då påmind om hur mycket jag ville ha den förra julen, men uppenbarligen så köpte jag den aldrig, så jag bestämde mig för att köpa den nu istället. Lite jul i juli är aldrig fel. En jättetrevlig bok med både recept och pyssel. Det enda jag önskar är att den hade fler sidor :)
14 aug. 2016

Nya julfilmerJag är så redo för filmmys!
Även det här året har det tillkommit nya julfilmer i min lilla samling som ska avnjutas i det kommande höst- och julmyset. Jag ser fram emot att få krypa upp i soffan under en filt med pepparkakor och tända ljus, och en film. Jag har inte sett någon av dessa filmer tidigare så det ska bli både mysigt och spännande. Har ni sett någon av de? Jag har ju även några nya julkalendrar att kolla på också, de har jag visat HÄR.
13 aug. 2016

Minijulshopping på GekåsFörra lördagen var jag en sväng till Gekås i Ullared och gjorde årets första juliga inköp.
Gekås har, så länge jag kan minnas i alla fall, alltid varit kända för att vara tidiga med julen och redan nu i augusti kan man inte bara köpa vinterkläder, man kan köpa julkort och omslagspapper med julmotiv också. Det gjorde jag. Tio julkort för endast fem kronor. Omslagspapper är jag egentligen inte i behov utav men jag tyckte att detta var lite fint.
11 aug. 2016

Mina favoriter från Rustas jul 2016Fina adventsljusstakar.Söta små djur att till exempel ha i julgrupper eller liknande.Fina tomtar i vitt och grått.

Julen hos Rusta
Rusta har som vanligt inte mycket nytt i julsortimentet utan det är i stort sett samma saker år efter år, med några få undantag. Men trots det kan i alla fall jag alltid hitta några favoriter som lockar. Kan ni?
Julen kommer till Rusta runt vecka 42.
9 aug. 2016

Årets första jullista

Jag har ingen egen lista att dela med mig av i år så jag har suttit och väntat på att någon annan ska börja dela med sig. Hehe. Denna trevliga lista kommer ifrån Matildas Jul och får bli årets första.Vad är dom första fem orden du kommer att tänka på när du hör ordet "jul"?
Julkalender, julafton, julklappar, julpynt, julmarknad.

Tänker du göra något annorlunda i jul till skillnad från förra året?
Jag vill besöka fler marknader i år och köpa hem julblommor till köket. Vad gäller dekoration av hemmet kommer jag inspireras mycket från förra året och sedan ta det ett steg längre för att få en mysigare helhet. Jag tänker även lyckas bättre med knäcken i år.

Fortsätt meningen "ingen jul utan..."
"... julmust och familjen!"

Viktigaste grejen på julbordet?
Julskinkan och musten.

Skulle du kunna tänka dig att fira jul utomlands?
Nej, jag vill fira julen med familjen och den finns ju här. Kylan och snön hör ju även de julen till, för mig.

Vad ger dig mer julstämning, svenska eller amerikanska jullåtar?
Svenska. Jag vet inte om jag kan förklara varför, men det har väl en del med nostalgi att göra.

Vilken julfilm är bättre, "Love actually" eller "En underbar jävla jul"?
"En underbar jävla jul" är nog lite bättre. Jag har bara sett den en gång men den satte sina spår. "Love Actually" är bra och mysig men jag har aldrig fastnat för den något djupare.

Vilken julkalender väljer du - "En riktigt jul eller "Tjuvarnas jul"?
Båda är jättebra trycker jag och väldigt juliga och mysiga, men "Tjuvarnas Jul" ligger liiite bättre till på min lista.

Brukar du köpa en julkalender av något slag till dig själv?
Brukar gör jag inte men undantag sker och jag vill egentligen gärna ha något att räkna ner dagarna med. Förra året hade jag en pysselkalender. År 2012 hade jag senast en kalender för SVT:s julkalender.När började du julblogga och varför (om du har en julblogg)?
Jag började julblogga den 26 augusti 2012. Jag hittade till min första julblogg under år 2010 och följde bara den under en period. Inför julen 2011 hade jag hittat ytterligare några bloggar. Jag nöjde mig under ca två års tid med att bara följa julbloggar men började blogga mer och mer om julen på min vanliga blogg. I augusti 2012 bestämde jag mig för att göra något som jag funderat på sedan julen 2011 - jag skapade en egen julblogg. Ett av mina klokaste beslut någonsin, för oj så kul det har varit. Vilken resa och vilka nya upptäckter jag har gjort hos mig själv! Jag visste att jag alltid har tyckt mycket om julen men tänk att jag gillade den så mycket att det skulle gå att skriva en hel blogg om den ♡

Din favoritbild från förra årets jul?


När är det okej att börja julpynta tycker du?
För min del, veckan innan första advent, alternativt veckan innan första december beroende på vad som inträffar först. Idag är det 110 dagar kvar till första advent och då ska allting, förutom granen, vara på plats.

Och sista frågan - hur pepp är du i detta nu på december och julen?
Sådär lagom peppad tror jag. Jag kan fortfarande hålla känslorna i styr och hålla de för mig själv. Kanske 7 av 10.
3 aug. 2016

Ett magiskt juläventyr i SVT:s julkalender 2016Selmas saga heter årets julkalender i SVT.
Sagan utspelar sig runt sent 1800-tal till tidigt 1900-tal och beskrivs som ett magiskt juläventyr med ett sagoberättande tilltal och det finns chans till både snö och tomte. Låter inte det lovande? Serien är skriven av samma personer som ligger bakom succékalendern Tjuvarnas Jul från 2011. Jag tror jättemycket på denna julkalender på många sätt. Jag tror att jag kommer tycka om både handlingen och miljön och förhoppningsvis fyllas av massa julkänslor."I Selmas Saga ska en luftskeppsexpedition söka svar på frågan som alla barn ställer sig i jultider: finns tomten? Vi följer åttaåriga Selma, som just har fått ett fruktansvärt besked – hennes fattiga familj ska vräkas från sitt hus. Förtvivlad flyr hon ut i vinternatten och där träffar hon den lustiga forskaren Efraim von Trippelhatt. Han arbetar med en vetenskaplig studie om jultomten och har byggt ett eget luftskepp för att bevisa för sina kollegor i Vetenskapsakademien om tomtens existens. Selma vill också hitta jultomten. Hon hoppas nämligen att han ska kunna uppfylla hennes högsta önskan om att hennes familj ska få behålla sitt hus. Men hur ska hon ta sig ombord på luftskeppet och kan det verkligen ta dem hela vägen till Nordpolen?" Text + bilder från svt.se