18 augusti 2017

JullåtsshuffleTa fram din julspellista och sätt på shuffle.

1 Denna låt sätter jag på direkt på julaftons morgon.
Winter Wonderland

2 Denna låt sjunger jag dagen innan julafton.
O Little Town of Bethlehem

3 Denna låt ska jag gifta mig till.
Mer Jul

4 Går inte att skita utan denna i bakgrunden.
Stilla Natt

Jag ska begravas till denna.
Have Yourself a Merry Little Christmas

När det julbakas lyssnar vi på denna.
Julen är här

I bakgrunden till Kalle Anka spelas.
Happy Christmas (War is Over)

Min favoritlåt.
Rudolf med röda mulen

När granen kläs spelas.
Jul Jul Strålande jul

10 Året runt spelas denna låt.
Rockin' Around the Christmas Tree
12 augusti 2017

Fina textilier i Åhléns jul 2017Julen hos Åhléns 2017.

Åhléns levererar alltid en massa fina grejer till julen. I år har de återigen många fina textilier, bland annat. Jag älskar ju det här allmogestuket när det kommer till dukar och kuddar. Textilier med ränder eller vackra mönster attraherar mig mer än textilier med en massa tomtar på. Det blir mycket mer harmoniskt och mysigt.Även i julbelysningskategorin levererar Åhléns mycket fint i höst. Allt ifrån lyktor och lampor till doftljus i burk. Doftljus kan jag aldrig få för mycket utav, det finns alltid utrymme för fler. Apelsin & Nejlika låter lockande. Och den rundade ljushållaren i mässing skulle passa perfekt i vårat vardagsrum, inte bara till julen utan året om till och med.
9 augusti 2017

Min lilla julkasseMin julbloggskasse.

För ett år sedan hamnade jag, i princip av en ren slump, på Vistaprint och det besöket slutade med att jag skapade min alldeles egna tygkasse. Jag designade inte motivet själv utan valde ett redan befintligt alternativ och skrev dit min egna text. Tack vare en massa erbjudanden hamnade priset på ungefär 100 kr och en beställning blev omöjlig att förneka. Så under förra årets julshopping gick jag runt med den här kassen, men glömde totalt bort att visa den för er, därför bloggar jag om den nu, bara ett år senare 😉
2 augusti 2017

Ett spännande sci-fi-äventyr i julkalendern 2017Eva Rydberg gör huvudrollen i SVT:s julkalender 2017.

Jakten på tidskristallen, som årets julkalender heter, beskrivs som ett juligt och spännande science fiction-äventyr om onda krafter som ska stoppa tiden. Bara tre barn och deras professor kan rädda universum - och julen. Jag tycker att detta låter riktigt spännande. Om de får till julstämningen så tror jag att det finns stora chanser för att vi får en bra julkalender i år också. Sedan så är jag ett stort fan av Eva Rydberg!

Eva beskriver årets julkalender som "fantasifull, spännande och rolig".

Asrin, Lima och Max går på den mytomspunna internatskolan Framtidsakademin, en skola för unga med unika egenskaper. De kan inte tro sina ögon när de upptäcker att professor Styregaards tråkiga matematikprogram egentligen är ett hemligt projekt som ska rädda världen.

Barnen är världens sista hopp. Tiden är på väg att stanna och ta slut och de är de enda som kan färdas till universums mitt för att förhindra detta. Men resor i universum är inte så lätt som professor Styregaard trodde. Portalen de färdas i är komplex och det är extremt lätt att hamna fel. Kommer barnen att lyckas före julafton?Årets julkalender har, precis som vanligt, premiär den 1 december.
Skådespelar gör bland annat Eva Rydberg, Monna Orraryd, Vincent Wettergren, Naima Palmaer, Rikard Wolff, Klas Wiljergård, Felice Jankell, Kodjo Akolor och Julia Ragnarstam.