24 nov. 2017

Julafton om en månad


En månad kvar till julafton!

Hur ofattbart är det att det endast är EN månad kvar till julafton?! I går kväll plockade jag upp lite adventspynt, det vill säga ljusstakar och textilier. Jag testkörde änglaspelet och njöt i några minuter innan jag kom på att jag skulle jobba förmiddagspass i dag och borde sova istället.
I dag äger Black Friday rum och jag beställer överdragsbyxor och julklappar nu i kväll. Jag jobbar även på min egna önskelista och funderar på att fullända kvällen med en julfilm.

En fantastisk månad väntar oss nu!
21 nov. 2017

Årets julklapp 2017


Årets julklapp är elcykel.

En väldigt rolig grej. Jag cyklar mycket och hade gärna haft en elcykel. Jag önskar mig faktiskt en ny (vanlig) cykel i julklapp i år, eller i alla fall ett bidrag till en. Som sagt så cyklar jag en del, till och från jobbet varje dag till exempel, i alla väder. Och jag har insett vilka brister min nuvarande cykel har. Den har några år på nacken men framförallt så har den inga växlar vilket kan bli ganska så kämpigt ibland. En elcykel hade varit den ultimata cykeln för mig. Troligtvis så kommer jag inte ha råd med en på ett bra tag, men man kan ju alltid drömma 😊

Årets julklapp 2017 – elcykeln – speglar de svenska konsumenternas ökande klimatmedvetenhet, vilja att ta hand om sin hälsa samt att vara fri, flexibel och stundtals bekväm.
Elcykeln har på kort tid gått från att vara en exklusiv vara till att nå en bred målgrupp. Människor ges möjlighet att enklare än tidigare susa förbi storstadens bilköer, bemästra småstadens backar, trotsa slätternas motvind eller ta ut hunden på långtur i skogen. Elcykeln är en detaljhandelsprodukt som har stor potential att på djupet förändra samhällets infrastruktur och människors beteenden. -HUI
18 nov. 2017

First NoelInför den stundande julen tänkte jag lära mig texten till First Noel. Låten finns i ett antal framföranden och jag har valt att utgå från min favorit av Scotty McCreery, så den bjuder jag på denna lördag.
16 nov. 2017

Premiär för julbord på IKEAFrån och med i dag till och med den 23 december dukar IKEA upp sitt årliga julbord varje dag från kl. 14.

Jag har inga julbordsplaner ännu. IKEAs julbord stiger i pris varje år och jag är osäker på om det är värt priset nu. Det var det knappt förra året. Maten brukar vara god men stämningen saknas. Kanske att jag ska söka mig till ett riktigt julbord i år, kanske på en mysig herrgård? Traditionellt, varmt och mysigt. Det är en riktigt lockande tanke.

Brukar du besöka något julbord och hur mycket tycker du det är värt att betala för det?
10 nov. 2017

Adventsljusstaken jag alltid velat haDagens julshopping

I dag besökte jag, i sällskap av min mamma, lampbutiken Svarta Lampans julbutik i Karlstad. En hel butik med bara julbelysning. Jag har aldrig sett så många olika adventsljusstakar på en och samma gång förut. Gissa om det var svårt att välja vilka jag skulle köpa... Eller nej, egentligen inte.Jag köpte två röda Trapp-ljusstakar, en modell som jag länge har varit intresserad utav. Jag älskar att modellen är lite högre. De kommer bli superfina i vardagsrummet till jul. Och nu är det bara två veckor kvar tills de ska ställas fram. Jag kan knappt vänta!Vi var även in en sväng på ÖoB innan vi åkte hemåt igen. Därifrån fick jag med mig en rulle omslagspapper som jag egentligen inte behöver men som jag tyckte var jättefint, etiketter, en chokladtomte och lite blockchoklad till årets julbak. Jag har inte bestämt exakt vad jag ska baka ännu men lite ischoklad blir det alltid.
5 nov. 2017

Jakten på tidskristallen TrailerJulkalendern 2017 Trailer.

Om inte mer än 26 ynka dagar är det äntligen dags för julkalendern att dra igång. Och här är årets trailer! Jag tycker att det ser väldigt välgjort ut och jag har förhoppningar om att det blir både spännande och underhållande. Eva Rydberg kommer nog rädda julkalendern en hel del för mig.
Här har jag skrivit mer om handlingen.
1 nov. 2017

NovemberSå taggad!

Helt otroligt, november är redan här! För mig är november en julmånad. Den första av två. Jag är i fullt sjå att planera årets julkalender, hitta på och handla in julklappar, kolla in och provsmaka alla produktnyheter som jag inte redan har fått tag på, planera julbaket, söka efter nya adventsljusstakar till vardagsrummet och titta på julfilmer.

Om en månad får vi reda på om SVT:s julkalender Jakten på tidskristallen är något att hänga i julgranen eller ej och runt den 25 november planerar jag att plocka fram julpyntet!