6 aug. 2018

Spänning för hela familjen i julkalendern 2018Julkalendern i SVT 2018.

Årets julkalender heter Storm på Lugna gatan och beskrivs som en spännande familjekomedi som innehåller allt från springande tomtar och pepparkakshusbyggen till varulvsgropar, julpyntstölder och baklängesord. Jag tycker att det låter ganska lovande, "spännande familjekomedi" klingar fint i mina öron. Den verkan även innehålla en hel del jul. Jag väntar spänt på premiären! Gör inte ni?

Familjen Storm, som består av mamma Sanna, pappa Trond och barnen Leo och Vilja packar ihop och lämnar storstaden. Flytten går till det lilla samhället Järnkroken, en slumrande småstad som har sett sina bästa dagar. Föräldrarna Sanna och Trond ser det som en chans till nystart. Mamma Sanna får chansen att skriva på sin senaste bok och pappa Trond vill fortsätta sin karriär som lärare.

Familjen bestämmer sig för att delta i Järnkrokens årliga julkamp, ett perfekt projekt för att få ihop hela familjen och lära känna sin nya hemort. Men för att ha en chans att vinna måste de få de minst sagt olika grannarna på Lugna gatan att samarbeta, vilket visar sig vara en utmaning. Det blir inte helt enkelt att föra samman teknikfreakfamiljen Strong och yogafamiljen Miller-Karlsson-Blomberg, som tror mer på tofu än wifi.

I Järnkroken bor också eremiten Eskil som gör allt för att sätta käppar i (h)julen. Och i de finare delarna av Järnkroken huserar bygdens egen järnlady - Lussan Silfverhielm. Lussan som gått segrande ur julkampen inte mindre än nio år i följd lyckas gång på gång hitta nya, och ibland lite tveksamma, sätt att gå segrande ur tävlingen.

Samtidigt börjar det ske märkliga stölder i byn och någon försöker sabotera julkampen. Barnen får ett mysterium på halsen som tar dem med på en spännande bergochdalbaneresa hela vägen fram till jul. Lyckas barnen lösa mysteriet? Och kommer familjen Storm att ta hem vinsten i julkampen på självaste julafton?
- SVTStorm på Lugna gatan har premiär den 1 december och skådespelar gör bland annat Cecilia Forss, Henrik Johansson, Adrian Macéus, Maja Söderström, Lena Philipsson, Johan Rheborg, Linus Wahlgren och Shima Niavarani.

2 kommentarer:

  1. Jag ser fram emot att se den här, tror det blir bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul att du också är positiv till årets julkalender!

      Radera